За нас

Ние сме АлДоРа – Шумен. Зад абревиатурата са основните думички, които ни водят напред от началото през 2009 г.: Алтернативи, Доброволчество, Развитие

Нашият Проект „ДАР” /Добротворчески акции за развитие/ популяризира и възражда дарителството като работи за позитивна нагласа към дарителството сред младите хора и насърчава взаимодействието в дарителски начинания между граждански организации и бизнес.

Подкрепяме младите хора в полагането на доброволчески труд, в овластяването им сами да избират каузи, които искат да подкрепят за да се чувстват съпричастни с обща кауза и да вярват, че могат да допринесат за общностното развитие.

Доброволстваме за да даряваме.

Вие вече ползвате нашата платформа, където освен информация:

  • можете да намерите списък с организации, които имат нужда от помощта на доброволци;
  • можете да предложите да доброволствате в зависимост от вашите желания, умения, свободно време;
  • да изберете кауза, за която да се дарите финансовите средства, заработени с вашия труд.

Грижата за финансовите средства е наша. Но… ако много ви харесва нашата идея и искате да дарите, потърсете ни и вие.

Идеята ни вече спечели доверието на партньори и приятели:

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на  успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org./

Платформа АГОРА – Активни Граждански Общности за Развитие и Алтернатива е сдружение, учредено през 2008 г., работещо активно за засилване ролята на читалището като гражданска организация и център за общностно развитие с културни, образователни, информационни, социални и граждански функции.

„Платформа АГОРА” стимулира и подпомага изграждането на активни граждански общности за местно развитие и съдейства за увеличаване на капацитета на общностите и на доброволни граждански групи за информирано и ефективно гражданско участие. Сдружението катализира развитието на социалния капитал в страната като насърчава сътрудничеството и засилва взаимовръзките в общността.